Czwartek, 14 grudnia 2017. Imieniny Alfreda, Izydora, Zoriny

Farfalle z cukinią

2017-05-15 11:15:00 (ost. akt: 2017-05-15 11:11:26)

Autor zdjęcia: Archiwum prywatne

Składniki:
150 g boczku w plasterkach
2 łyżki oliwy
1 średnia cebula
2 ząbki czosnku
4 duże garści młodego szpinaku
150 ml bulionu warzywnego
sól, pieprz, gałka muszkatołowa
400 g makaronu farfalle
250 g sera feta



Sposób przygotowania:
Boczek kroimy na niewielkie kawałki i podsmażamy na oliwie. Kiedy zbrązowieje, wrzucamy pokrojoną w piórka cebulę i podsmażamy na złoty kolor. Dodajemy posiekany czosnek. Chwilę smażymy, wrzucamy opłukany szpinak i podlewamy bulionem. Gotujemy 5 minut, mieszając. Doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Odcedzamy, wrzucamy na patelnię i mieszamy z makaronem. Rozkładamy na talerze, każdą porcję posypujemy pokruszoną fetą.
Polub nas na Facebooku:

Komentarze (1) pokaż wszystkie komentarze w serwisie

Dodaj komentarz Odśwież

Zacznij od: najciekawszych najstarszych najnowszych

Dodawaj komentarze jako zarejestrowany użytkownik - zaloguj się lub wejdź przez FB

  1. czytelniczka #2378618 | 81.15.*.* 21 lis 2017 00:19

    A gdzie cukinia?

    ! - + odpowiedz na ten komentarz

Zagraj w GRY.wm.pl

  • Goodgame Empire
  • Goodgame Big Farm
  • Goodgame Poker
  • Shadow Kings - The Dark Ages