Medaliony z sosem grzybowym i zielonymi warzywami
2016-11-21 09:05:00(ost. akt: 2016-11-21 09:03:00)
Polecamy pyszne medaliony wołowe z sosem z grzybów.
Składniki:
600 g polędwicy wołowej (4 steki)
750 g ziemniaków (małych, młodych)
250 g brokułów
100 g groszku zielonego (świeżego lub mrożonego)
pół kapusty pekińskiej
8 szt. boczniaka
50 g masła
oliwa z oliwek
sól
pieprz czarny mielony
600 g polędwicy wołowej (4 steki)
750 g ziemniaków (małych, młodych)
250 g brokułów
100 g groszku zielonego (świeżego lub mrożonego)
pół kapusty pekińskiej
8 szt. boczniaka
50 g masła
oliwa z oliwek
sól
pieprz czarny mielony
Przygotowanie:
Zacznij od przygotowania sosu śmietanowego z grzybami. Ziemniaki ugotuj do miękkości. Brokuły ugotuj. Boczniaki umyj, pokrój w połówki, delikatni posól i podsmaż. Cztery steki posmaruj pędzelkiem oliwą i posyp świeżo zmielonym pieprzem. Suchą patelnię grillową mocno rozgrzej. Smaż po 3 min z jednej strony i 4 min z drugiej. Steki posyp solą i zawiń w folię aluminiową na 7-10 minut. Po wyjęciu z folii na każdym steku ułóż plasterek masła. Na talerze wyłóż pokrojoną kapustę pekińską, ziemniaki, boczniaki, mięso i pozostałe warzywa. Podawaj z grzybowym sosem.
www.fitniefat.pl
Zacznij od przygotowania sosu śmietanowego z grzybami. Ziemniaki ugotuj do miękkości. Brokuły ugotuj. Boczniaki umyj, pokrój w połówki, delikatni posól i podsmaż. Cztery steki posmaruj pędzelkiem oliwą i posyp świeżo zmielonym pieprzem. Suchą patelnię grillową mocno rozgrzej. Smaż po 3 min z jednej strony i 4 min z drugiej. Steki posyp solą i zawiń w folię aluminiową na 7-10 minut. Po wyjęciu z folii na każdym steku ułóż plasterek masła. Na talerze wyłóż pokrojoną kapustę pekińską, ziemniaki, boczniaki, mięso i pozostałe warzywa. Podawaj z grzybowym sosem.
www.fitniefat.pl
Czytaj e-wydanie ">kliknij
Komentarze (0) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Komentarze dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się.
Zaloguj się lub wejdź przez