Ciasto jogurtowe z malinami

2016-09-11 18:00:00(ost. akt: 2016-09-11 17:43:53)

Autor zdjęcia: Elżbieta Żywczyk

Składniki:
25 dag kruchych ciastek
15 dag masła
1 litr jogurtu naturalnego
2 serki homogenizowane (naturalne albo waniliowe)
1/2 szklanki cukru pudru
4 galaretki cytrynowe
2 galaretki malinowe
2,5 szklanki malin


Sposób przygotowania
Ciastka włóż do miski i pokrusz tłuczkiem na drobne kawałki. Masło rozpuść i dodaj do ciastek, wymieszaj. Dno formy o wymiarach 20 na 30 cm wyłóż masą ciasteczkową i ugnieć. Wstaw do lodówki do stężenia. Jogurt przelej do miski, dodaj serek, cukier puder i miksuj. Galaretki cytrynowe rozpuść w 400 ml wrzącej wody, wymieszaj, schłodź i dodaj do jogurtu – dokładnie zmiksuj. Dodaj maliny i delikatnie wymieszaj. Masę jogurtową wylej na schłodzone ciastka i zostaw do zastygnięcia na 3–4 godz.
Galaretki malinowe rozpuść w 800 ml wrzącej wody. Przestudź i chłodne wylej na jogurtowiec. Zostaw do zastygnięcia. Smacznego :)


Czytaj e-wydanie





Pochwal się tym, co robisz. Pochwal innych. Napisz, co Cię denerwuje. Po prostu stwórz swoją stronę na naszym serwisie. To bardzo proste. 

Swoją stronę założysz TUTAJ ".

Szczegółowe informacje o tym czym jest profil i jak go stworzyć: Podziel się informacją:

">kliknij


2001-2024 © Gazeta Olsztyńska, Wszelkie prawa zastrzeżone, Galindia Sp. z o. o., 10-364 Olsztyn, ul. Tracka 5