Jagodowe ciasto na maślance

2016-07-03 18:20:11(ost. akt: 2016-07-03 18:44:08)

Autor zdjęcia: Elżbieta Żywczyk

Jest bardzo proste, szybkie i smaczne. Wystarczy miska, mikser, odrobina dobrych chęci, no i przede wszystkim pyszne mazurskie jagody, na które właśnie rozpoczął się sezon.
Składniki:
1 szklanka cukru, 2 całe jajka, 2,5 szklanki mąki tortowej, 1 szklanka maślanki, 0,5 szklanki oleju, 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia, 1,5 szklanki jagód

Wykonanie:
Wszystkie składniki (oprócz jagód) wymieszać mikserem. Ciasto wyłożyć na średniej wielkości formę do pieczenia. Na wierzch ciasta wyłożyć owoce. Piec 45 - 50 minut w temperaturze 180 stopni. Smacznego :)


Czytaj e-wydanie





Pochwal się tym, co robisz. Pochwal innych. Napisz, co Cię denerwuje. Po prostu stwórz swoją stronę na naszym serwisie. To bardzo proste. 

Swoją stronę założysz TUTAJ ".

Szczegółowe informacje o tym czym jest profil i jak go stworzyć: Podziel się informacją:

">kliknij


Ten tekst napisał dziennikarz obywatelski. Więcej tekstów tego autora przeczytacie państwo na jego profilu: mazurskikuchcik

2001-2024 © Gazeta Olsztyńska, Wszelkie prawa zastrzeżone, Galindia Sp. z o. o., 10-364 Olsztyn, ul. Tracka 5