Jagodowe ciasto na maślance
2016-07-03 18:20:11(ost. akt: 2016-07-03 18:44:08)
Jest bardzo proste, szybkie i smaczne. Wystarczy miska, mikser, odrobina dobrych chęci, no i przede wszystkim pyszne mazurskie jagody, na które właśnie rozpoczął się sezon.
Składniki:
1 szklanka cukru, 2 całe jajka, 2,5 szklanki mąki tortowej, 1 szklanka maślanki, 0,5 szklanki oleju, 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia, 1,5 szklanki jagód
1 szklanka cukru, 2 całe jajka, 2,5 szklanki mąki tortowej, 1 szklanka maślanki, 0,5 szklanki oleju, 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia, 1,5 szklanki jagód
Wykonanie:
Wszystkie składniki (oprócz jagód) wymieszać mikserem. Ciasto wyłożyć na średniej wielkości formę do pieczenia. Na wierzch ciasta wyłożyć owoce. Piec 45 - 50 minut w temperaturze 180 stopni. Smacznego :)
Wszystkie składniki (oprócz jagód) wymieszać mikserem. Ciasto wyłożyć na średniej wielkości formę do pieczenia. Na wierzch ciasta wyłożyć owoce. Piec 45 - 50 minut w temperaturze 180 stopni. Smacznego :)
Czytaj e-wydanie
Pochwal się tym, co robisz. Pochwal innych. Napisz, co Cię denerwuje. Po prostu stwórz swoją stronę na naszym serwisie. To bardzo proste. Swoją stronę założysz TUTAJ ". Szczegółowe informacje o tym czym jest profil i jak go stworzyć: Podziel się informacją:
Ten tekst napisał dziennikarz obywatelski. Więcej tekstów tego autora przeczytacie państwo na jego profilu: mazurskikuchcik
Komentarze (0) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Komentarze dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się.
Zaloguj się lub wejdź przez