Jajka faszerowane nie tylko na śniadanie
2016-03-25 06:00:00(ost. akt: 2016-03-25 04:51:22)
Jajka to podstawa wielkanocnego menu. Najczęściej podajemy je w bardzo tradycyjnej formie - ozdobione odrobiną majonezu. Tak naprawdę jajka wielkanocne można jednak przyrządzić na wiele różnych sposobów! Tej Wielkanocy zaskocz swoich domowników i gości. Nawet ci, którzy nie przepadają za jedzeniem jajek, na pewno docenią twój kunszt kulinarny! Jako jedno z dań, nie tylko na wielkanocne śniadanie proponujemy jajka faszerowane kolorowymi pastami.
Składniki:
8 jajek na twardo
8 jajek na twardo
Pasty do jajek:
5 łyżek miękkiej fety
7 łyżek majonezu
4 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
łyżka drobno posiekanej dymki
pół strąka czerwonej konserwowej papryki
2 łyżki musztardy miodowej
łyżka koncentratu pomidorowego
curry
mielona papryka
chili
sól, pieprz
5 łyżek miękkiej fety
7 łyżek majonezu
4 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
łyżka drobno posiekanej dymki
pół strąka czerwonej konserwowej papryki
2 łyżki musztardy miodowej
łyżka koncentratu pomidorowego
curry
mielona papryka
chili
sól, pieprz
Do dekoracji:
łyżka kawioru
pomidorki koktajlowe
krewetki koktajlowe
paseczki papryki
cząstki cytryny
pieprz marynowany
świeże zioła
łyżka kawioru
pomidorki koktajlowe
krewetki koktajlowe
paseczki papryki
cząstki cytryny
pieprz marynowany
świeże zioła
Sposób wykonania:
Jajka obierz ze skorupek i przekrój wzdłuż na pół. Wyjmij żółtka i utrzyj na pastę z majonezem. Gotową pastę podziel na pół. Jedną część pasty wymieszaj dokładnie z musztardą i sporą szczyptą curry. Do drugiej dodaj zmiksowaną konserwową paprykę, koncentrat pomidorowy oraz po szczypcie chili i mielonej papryki. Fetę utrzyj z jogurtem i wymieszaj z ziołami oraz posiekaną dymką. Pastami wypełnij przygotowane połówki białek. Udekoruj dowolnie kawiorem, krewetkami koktajlowymi, paseczkami świeżej papryki, pomidorkami koktajlowymi, marynowanym pieprzem oraz cząstkami cytryny i świeżymi ziołami. Jajka faszerowane podawaj jako przystawki lub jedno z dań śniadaniowych.
Jajka obierz ze skorupek i przekrój wzdłuż na pół. Wyjmij żółtka i utrzyj na pastę z majonezem. Gotową pastę podziel na pół. Jedną część pasty wymieszaj dokładnie z musztardą i sporą szczyptą curry. Do drugiej dodaj zmiksowaną konserwową paprykę, koncentrat pomidorowy oraz po szczypcie chili i mielonej papryki. Fetę utrzyj z jogurtem i wymieszaj z ziołami oraz posiekaną dymką. Pastami wypełnij przygotowane połówki białek. Udekoruj dowolnie kawiorem, krewetkami koktajlowymi, paseczkami świeżej papryki, pomidorkami koktajlowymi, marynowanym pieprzem oraz cząstkami cytryny i świeżymi ziołami. Jajka faszerowane podawaj jako przystawki lub jedno z dań śniadaniowych.
Czytaj e-wydanie ">kliknij
Problem z założeniem profilu? Potrzebujesz porady, jak napisać tekst? Napisz do mnie. Pomogę: Igor Hrywna
Pochwal się tym, co robisz. Pochwal innych. Napisz, co Cię denerwuje. Po prostu stwórz swoją stronę na naszym serwisie. To bardzo proste. Swoją stronę założysz TUTAJ ". Szczegółowe informacje o tym czym jest profil i jak go stworzyć: Podziel się informacją:
Problem z założeniem profilu? Potrzebujesz porady, jak napisać tekst? Napisz do mnie. Pomogę: Igor Hrywna
Komentarze (0) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Komentarze dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się.
Zaloguj się lub wejdź przez