Pieczarki faszerowane mięsem mielonym
2015-11-02 10:53:25(ost. akt: 2015-11-02 10:58:26)
Składniki:
- 15 pieczarek średniej wielkości;
- 1/2 kg mięsa mielonego wieprzowego;
- 1 jajko;
- 2 ząbki czosnku;
- 1 mała cebula;
- majeranek;
- tłuszcz do smażenia;
- sól, pieprz do smaku.
- 15 pieczarek średniej wielkości;
- 1/2 kg mięsa mielonego wieprzowego;
- 1 jajko;
- 2 ząbki czosnku;
- 1 mała cebula;
- majeranek;
- tłuszcz do smażenia;
- sól, pieprz do smaku.
Wykonanie:
Pieczarki umyć, usunąć nóżki i lekko środek pieczarki, posolić. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na patelni na odrobinie tłuszczu. Mięso mielone wyrobić z podsmażoną cebulką, wyciśniętymi ząbkami czosnku, jajkiem, majerankiem, solą i pieprzem. Z mięsa uformować kulki i wypełnić nimi każdą pieczarkę. Tak nafaszerowane pieczarki obtoczyć w jajku i bułce tartej, a następnie smażyć na gorącym tłuszczu. Smacznego!
Pieczarki umyć, usunąć nóżki i lekko środek pieczarki, posolić. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na patelni na odrobinie tłuszczu. Mięso mielone wyrobić z podsmażoną cebulką, wyciśniętymi ząbkami czosnku, jajkiem, majerankiem, solą i pieprzem. Z mięsa uformować kulki i wypełnić nimi każdą pieczarkę. Tak nafaszerowane pieczarki obtoczyć w jajku i bułce tartej, a następnie smażyć na gorącym tłuszczu. Smacznego!
Komentarze (0) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Komentarze dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się.
Zaloguj się lub wejdź przez