Pieczarki faszerowane mięsem mielonym

2015-11-02 10:53:25(ost. akt: 2015-11-02 10:58:26)
Składniki:
- 15 pieczarek średniej wielkości;
- 1/2 kg mięsa mielonego wieprzowego;
- 1 jajko;
- 2 ząbki czosnku;
- 1 mała cebula;
- majeranek;
- tłuszcz do smażenia;
- sól, pieprz do smaku.

Wykonanie:
Pieczarki umyć, usunąć nóżki i lekko środek pieczarki, posolić. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na patelni na odrobinie tłuszczu. Mięso mielone wyrobić z podsmażoną cebulką, wyciśniętymi ząbkami czosnku, jajkiem, majerankiem, solą i pieprzem. Z mięsa uformować kulki i wypełnić nimi każdą pieczarkę. Tak nafaszerowane pieczarki obtoczyć w jajku i bułce tartej, a następnie smażyć na gorącym tłuszczu. Smacznego!


2001-2024 © Gazeta Olsztyńska, Wszelkie prawa zastrzeżone, Galindia Sp. z o. o., 10-364 Olsztyn, ul. Tracka 5