Chłodnik, zupa idealna na upały

2015-07-06 10:02:32(ost. akt: 2015-07-06 10:04:33)
Ufff, jak gorąco! Na upały najlepszy chłodnik — sprawdzone! Jest pyszny i orzeźwiający. Można go jeść nie tylko na obiad, ale i na kolację. Polecam!
Składniki:
2 pęczki botwinki z małymi buraczkami, 1 pęczek rzodkiewki, 3 ogórki gruntowe, 1 litr bulionu warzywnego, pęczek koperku, 1 duży jogurt naturalny, sól, pieprz, syrop z agawy, sok z cytryny, jajka

Wykonanie:
Botwinę umyć, pokroić wraz buraczkami, wrzucić do gotującego się bulionu, gotować 10 minut, zakwasić sokiem z cytryny dla pięknego koloru. Ostudzić. Rzodkiewkę i ogórki pokroić w kostkę, dodać do botwiny, wlać jogurt, posiekany koperek, przyprawić, odstawić do lodówki. Podawać z jajkiem ugotowanym na twardo.

Smacznego :)

Czytaj e-wydanie

Pochwal się tym, co robisz. Pochwal innych. Napisz, co Cię denerwuje. Po prostu stwórz swoją stronę na naszym serwisie. To bardzo proste. Swoją stronę założysz klikając " Tutaj ". Szczegółowe informacje o tym czym jest profil i jak go stworzyć: Podziel się informacją:

">kliknij
Problem z założeniem profilu? Potrzebujesz porady, jak napisać tekst? Napisz do mnie. [url=mailto:i.hrywna@gazetaolsztynska.pl] Pomogę: Igor Hrywna/url]

Ten tekst napisał dziennikarz obywatelski. Więcej tekstów tego autora przeczytacie państwo na jego profilu: mazurskikuchcik

2001-2024 © Gazeta Olsztyńska, Wszelkie prawa zastrzeżone, Galindia Sp. z o. o., 10-364 Olsztyn, ul. Tracka 5