Domowe "ekspresowe" lody malinowe
2015-05-19 11:58:24(ost. akt: 2015-05-19 12:02:09)
Oto szybki sposób na lody malinowe domowej roboty - dzieci je uwielbiają, a najlepsze jest to, że nie potrzeba do nich żadnych specjalnych urządzeń. Zamiast malin można użyć innych owoców (np. jagód, truskawek, poziomek czy jeżyn)
Składniki ( na 4 porcje):
300 g mrożonych malin, 100 g cukru, 150 ml śmietany
300 g mrożonych malin, 100 g cukru, 150 ml śmietany
Sposób przygotowania (czas przygotowania 5 min., gotowe w 5 min.)
Do blendera wrzucić maliny, dodać cukier i miksować aż owoce będą dość grubo zmielone. Nie wyłączając blendera powoli dodawać śmietanę i miksować jeszcze tak długo, aby uzyskać jednolitą, gładką masę. Podawać natychmiast lub zamrozić - w zamrażarce lody można przechowywać do tygodnia.
Do blendera wrzucić maliny, dodać cukier i miksować aż owoce będą dość grubo zmielone. Nie wyłączając blendera powoli dodawać śmietanę i miksować jeszcze tak długo, aby uzyskać jednolitą, gładką masę. Podawać natychmiast lub zamrozić - w zamrażarce lody można przechowywać do tygodnia.
Mazurski kuchcik
Czytaj e-wydanie
">kliknij
Problem z założeniem profilu? Potrzebujesz porady, jak napisać tekst? Napisz do mnie. Pomogę: Igor Hrywna
Pochwal się tym, co robisz. Pochwal innych. Napisz, co Cię denerwuje. Po prostu stwórz swoją stronę na naszym serwisie. To bardzo proste. Swoją stronę założysz TUTAJ ". Szczegółowe informacje o tym czym jest profil i jak go stworzyć: Podziel się informacją:
Problem z założeniem profilu? Potrzebujesz porady, jak napisać tekst? Napisz do mnie. Pomogę: Igor Hrywna
Ten tekst napisał dziennikarz obywatelski. Więcej tekstów tego autora przeczytacie państwo na jego profilu: mazurskikuchcik
Komentarze (0) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Komentarze dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się.
Zaloguj się lub wejdź przez