Sałatka z rzeżuchą

2015-03-25 14:00:00(ost. akt: 2015-03-25 13:47:13)

Autor zdjęcia: Nadesłane

Szybka, smaczna i... wiosenna
Składniki: 4 łyżki pokrojonej rzeżuchy, 2 łyżki majonezu, 2 jajka ugotowane na twardo, 5 rzodkiewek, sok z cytryny, sól, cukier.

Majonez doprawić sokiem z cytryny, solą i cukrem, dodać pokrojoną rzeżuchę, wymieszać. Na sos wyłożyć pokrojone na cząstki jajka oraz paseczki rzodkiewki. Posypać rzeżuchą.

Sałatkę można też przyrządzać z sosem vinegret lub doprawioną sokiem z cytryny, solą, cukrem i śmietaną.

Źródło: neli

Czytaj e-wydanie

Pochwal się tym, co robisz. Pochwal innych. Napisz, co Cię denerwuje. Po prostu stwórz swoją stronę na naszym serwisie. To bardzo proste. Swoją stronę założysz klikając " Tutaj ". Szczegółowe informacje o tym czym jest profil i jak go stworzyć: Podziel się informacją:

">kliknij
Problem z założeniem profilu? Potrzebujesz porady, jak napisać tekst? Napisz do mnie. Pomogę: Igor Hrywna


2001-2024 © Gazeta Olsztyńska, Wszelkie prawa zastrzeżone, Galindia Sp. z o. o., 10-364 Olsztyn, ul. Tracka 5