Seler po mojemu
2015-03-12 12:00:00(ost. akt: 2015-03-16 07:45:23)
Frytki, frytki, frytki. Wszyscy je uwielbiają – ja również ;) Dlatego dla wszystkich, którzy zamiast smażyć warzywa lubią je upiec, a zamiast ziemniaków wybiorą selera, serwuję pyszną przekąskę. Zapraszam!
Frytki z selera
- jedna duża bulwa selera korzeniowego
- sól, pieprz świeżo mielone
- 4 łyżki oliwy
- pół łyżeczki słodkiej papryki
- suszone zioła (rozmaryn, tymianek, bazylia)
- jedna duża bulwa selera korzeniowego
- sól, pieprz świeżo mielone
- 4 łyżki oliwy
- pół łyżeczki słodkiej papryki
- suszone zioła (rozmaryn, tymianek, bazylia)
Selera płuczemy, obieramy ze skóry i ponownie płuczemy, osuszamy. Kroimy na frytki. Przekładamy do miski, zalewamy oliwą, posypujemy przyprawami ( ja zawsze daję ich dużo, lubię bardziej doprawione). Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200oC na 20-25 minut. Obserwujmy, żeby były rumiane, miękkie i delikatnie chrupiące. Podajemy z ulubionymi sosami i zajadamy!
Smacznego :)
Sajkofanka Smaku
Sajkofanka Smaku
Komentarze (0) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Komentarze dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się.
Zaloguj się lub wejdź przez